7. březen 2021

Už třetím rokem makám na tom, abych vyladila k dokonalosti pěstování paprik v mých podmínkách a pomaloučku se blížím k cíli. Už loni jsem měla papriky nádherné, ale letos jsou ještě o level výše. Rostliny mají pevné a tlusté stonky, takže transport živin do potřebných částí je dokonalý.  Díky nekompromisnímu odstraňování prvních květů si vytvořily dostatek zelené hmoty a listy jsou neodolatelně zelené a vypadají šťavnatě. Násada květů je obrovská a odrůda Vesta už ukazuje malé plody. Je znát, že se mi rostliny za moji téměř mateřskou péči snaží odměnit.

Rostliny hnojím výhradně organikou, tedy vlastními fermentovanými koktejly a to může být malinko problém v případě, že použitá zemina je chudá na mikroorganismy. Právě ony mají totiž onu organickou hmotu přepracovat na jednotlivé potřebné prvky jako dusík, fosfor a vápník. Proto dbám na to, aby bylo v substrátu vždy dostatek spřátelených hub jako je třeba Trichoderma. Tyto houby je potřeba krmit a tak suším slupky z banánů a citrusových plodů a přidávám i ty z cibule. Pořídila jsem hnojivo s obsahem důležitých mikroelementů. Zalévám vždy jen teplou vodou a to nejlépe z rozpuštěného sněhu. S rostlinami si povídám a dokonce mám pocit, že dostávám zpětnou vazbu 🙂

Nejlépe se paprikám daří ve fóliovníku a tak uvažuji, že bych jim nějaký kvalitní pořídila. Ovšem nikoli nějaký čínský šmejd. Vybrala jsem značku Shelterlogic, u něhož lze vyhrnout bočnice.

Až se rozední a bude se dát něco vyfotit, tak vložím aktuální foto.

3 thoughts on “7. březen 2021”

  1. Hezké slunečné odpoledne z Ostravy přeji,
    musím přiznat, že od ledna, kdy jsem objevila Vaše stránky, jsem zblblá! 🙂 Dělám vše podle návodu, ale výsledky nejsou stejné jako ve Velké.Nevadí, ale fakt je, že semínka rajčat od Vás všechna vyklíčila a
    rostliny jsou hezké,asi dostala dobré rady na cestu. Manžel nevěří, že chci pěstovat i citrusy a proč máme na okně vaječné skořápky s hlínou. :))
    Ale nadšení pěstitelé vědí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *