26. březen 2021

Včera jsem namíchala nekonečné množství substrátu a přesadila spoustu rajčat a paprik. Bylo nádherné jarní teplé počasí a já jsem všechny tyto rostlinky nechala přes noc venku. Samozřejmě jsem se na Windy ujistila, že bude teplá noc.

Ráno mně ovšem při pohledu na teploměr málem kleplo. Ujišťovala jsem svoje oči, že jsou rozespalé, že mám upatlané brýle a že rtuť teploměru je mírně nad nulou. Ve skleníku bylo naštěstí 5°C. Byla jsem se na ony nešťastné rostlinky kouknout a zatím vypadají v pořádku. Blízkost jižní zdi by je mohla zachránit.

Vynesla jsem citrusy a fíkovníky ven na dvůr a zjistila jsem, že zaberou obrovskou plochu a manžel bude brblat, že nelze vyjet autem z garáže. Lze! Fíkovníky musím zastřihnout a citrusy taky. Některé nevypadají nijak oslnivě. Zimoviště bylo tak přecpané a já se k některým exemplářům vůbec nedostala. Živořily ve velikém chladu a suchu. Navíc jsem některým ponechala z hamižnosti příliš mnoho plodů. Pokusím se to napravit radikálním střihem.

Rostlinstvo ve skleníku vypadá spokojeně a já doufám, že  dnes výrazně pokročí práce na vytápění.

4 thoughts on “26. březen 2021”

  1. Jako venku, že venku? Hm, tak nevím, kolik bylo ale už za tmy jsem viděla velkou jinovatku, kterou jsem viděla i porezednění, takže jsem neměla vlčí mlhu. no já podobně, svoje týden přepikýrované papriky jsem hodila do domku za okno s tím, že už se budou otužovat. Nevím, jestli je skok z 25st na 10 rovnou nezabil 🙁

  2. Jakože vážně venku. Spoléhám na fakt, že náš dvůr je přeci jen trochu chráněný a jinovatku jsem nezaznamenala. Uff! Ale šok to pro rostliny bude určitě. Hlavně papriky byly dosud ve vyhřátém obýváku. Musím je nějak uchlácholit a namíchat nějakou mňamku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *