4. leden 2021

Tak jsem se koukala do svého sešitu, který už se rozpadá a upadly mu pevné desky, a tam se píše, že jsem loni 4. ledna vysela svoje první rajčata pro pěstování ve skleníku. Sešit už jsem si pořídila nový, ale v tom rozpadajícím se je spousta užitečných poznámek a celá historie mého pěstování rajčat, jehož počátek se datuje rokem 2014, tedy žádný středověk. Je neuvěřitelné, jakou cestu už jsem od doby, kdy jsem vysela první semínka odrůdy Stupické skleníkové, urazila. Neustále je co se učit.

Letos mám v úmyslu první výsev 8. ledna a to podle ruského agrohoroskopu. Nejsem žádný veliký příznivec astrologie, ale jsem pro každou legraci. Semena nebudu tentokrát vysévat do rašelinových tablet, i když jsem s  nimi byla moc spokojená. Jen je tentokrát nemám na skladě. Nachystala jsem svým rajčatům překvapení. Semínka vložím do zeminou naplněných prázdných skořápek od vajíček. Až rostlinky vyrostou do velikosti vhodné pro přesazení, vajíčko rozmáčknu a vložím do zeminy. Dobrý, ne?

1 thought on “4. leden 2021”

  1. Aha, takže píšu si, skořápky sušit, nekompostovat…. Nemohla jsi to zjistit před Vánocema?! 🙁 😉 Ale teda super nápad, máš palec nahoru 🙂

    Pro Katku: děkuju, velká pěstitelka jste i Vy, to je na pochvaly, já jsem tu jen ubohý přicmrndávač 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *