24. leden 2021

Včera jsem jela z práce pozdě večer a silnice byly suché a nikde žádný sníh. Ráno jsem se probudila a všude je krásně bílo.

Už od chvíle, kdy jsem vstala z postele mám pocit, že tento den není ze zahradnického hlediska vhodný vůbec na nic. Překontrolovala jsem výsevy a ty byly docela suché. Dostatek vláhy je pro semínka nesmírně důležitý, musí totiž minimálně ztrojnásobit svůj objem, aby mohly děložní lístky ven. Tak jsem rozpusitla malinko sněhu a misky postříkala. Dvě vzcházející rostlinky rajčat měly „přilbu“ a jejímu odstranění by vlhkost taky prospěla.

Krásná je sazenička okurky Minisprint F1, kterou si hodlám vymazlit v bytových podmínkách a pokud možno sklidit nějaké křupavé okurčičky.

Večer po směně si dám nějaké bublinky na oslavu toho, že sledovanost mých stránek láme rekordy. Za posledních 30 dní si více než 2000 čtenářů přečetlo více než 11 tisíc stránek a to vydá na několik tlustých knih.

Všem za projevený zájem DĚKUJI !!!

5 thoughts on “24. leden 2021”

  1. Jsem rád, že jsem k tomu rekordu také trochu přispěl. Skutečně je vhodná závlaha seminek sněhovou vodou? Je to vlastně hladová destilka.

  2. Sněhová voda je pro zálivku absolutně nejlepší, obsahuje až 40% těžké vody a to je pro rostlinky velice prospěšná věc. Voda dešťová tuto součást neobsahuje.

    1. Možná jste myslela jinou těžkou vodu než D2O, té je v přírodě asi 0,02% veškeré vody a slouží mimo jiné jako moderátor v těžkovodních reaktorech:-)

  3. Myslela jsem tutéž těžkou vodu s obsahem deuteria místo vodíku, ale v době psaní komentáře jsem měla zatmění nebo vyšší obsah alkoholu v krvi a napsala jsem pravý opak, než jsem chtěla.Měla jsem napsat, že sníh obsahuje o 40 % méně těžké vody, než déšť. Za tuto mystifikaci se hluboce omlouvám a děkuji za upozornění. Proto je sníh tak důležitý pro rostliny.

  4. I já paní Janičko čtu stránku za stránkou .A neskutečně děkuji že je takovej šikovnej člověk jako jste Vy Patří vám vělké díky a obdiv .Jste mou nejlepší učitelkou .Přeji mnoho zdravíčka a krásné výpěstky Zdravím Radka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *