23. říjen 2020

Včera jsem v sobě našla nějaké skryté energetické zásoby a jala se likvidovat rajčata na mých geniálních dřevěných konstrukcích. Vyprostit rostliny z provázků a ty následně odvázat a pečlivě smotat je práce vyžadující hodně trpělivosti. Kupodivu jsem ji v sobě dostatek našla a za odměnu mně do zad příjemně hřálo sluníčko. Obnažené záhonky jsem okamžitě namulčovala vysokou vrstvou posečené trávy, která už nějakou dobu  ležela na hromadě a už začala pomalu fermentovat, ničemu to nevadí, naopak.

Při svých častých procházkách na poštu mlsně koukám na hromady listí, které na chodník nafoukal vítr. Já snad vezmu kolečka a půjdu to listí shrabat. Je to skvělá věc do kompostu, ale podzimní listí nemá žádný obsah dusíku a fosforu, jen draslík. Do kompostu je tedy vhodné tyto chybějící prvky dodat. Já dodám fosfor formou popela z krbu a dusík v posečené trávě a nastřihaných kopřivách, kterých mám zrovna dostatek. Jinak se dá přidat třeba superfosfát či NPK.

Vysela jsem semínka rajčat, která rozesílám, abych zjistila jejich klíčivost. Jak potom naložím s případnými rostlinkami, netuším. Co však vím naprosto přesně je to, co udělám se semenáčky borovice, jejichž krásná semena dnes vyseji do truhlíku. Odolala jsem velikému pokušení je vyloupat a na oříšcích si pochutnat.

Ǔplně mně pohltilo vysazování odnoží jahod do květináčů a já budu mít za chvíli plný dvůr. Snad se mi to nadělení všechno vejde do skleníku. Už teď se těším na úrodu, hodlám si rostlinky hýčkat.

2 thoughts on “23. říjen 2020”

  1. Pokud nějaké rostlinky z těch borových semínek vzejdou, pak na části z nich budu trénovat tvorbu bonsají a zbytek vysadím do plánovaného velikého skleníku. Éterické oleje jehličnatých stromů odpuzují škůdce, přidám nestařec proti molicím a afrikány proti mšicím a háďátkům. To by v tom museli být všichni čerti, aby mi skleník zamořila nějaká havěť. Až stromečky povyrostou, tak je budu používat jako vánoční stromky. Pokud ovšem odolám Covidu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *