17. září 2020

Za svoji celoroční práci na zahradě jsem se odměnila. Je docela možné, že už jsem se letos odměnila několikrát, ale proč ne?  Objednala jsem si do sbírky několik nových rostlinek citrusů a vypadají moc hezky. Umístila jsem je k aklimatizaci do skleníku, sluníčko je stále docela ostré.

V současné době zanedbávaném skleníku si rostlinstvo žije svým vlastním životem. Pomalu zvětšují objem a spějí ke zralosti žluté melouny. Už jsem jich několik sklidila a byly vynikající. Na chuti těchto plodů se pěstování ve skleníku nijak negativně neprojevuje, spíše naopak, ovšem rajčata se nedala jíst, jak byla jalová. Příští rok pěstování této plodiny vyladím k dokonalosti.

Na rostlině okurkomelounu už se objevily mrňavé plodíky a já věřím, že alespoň jeden na ukázku dozraje. Nevím, co mám od této rostliny očekávat. Okurka Lemon už obsadila čtvrtinu plochy skleníku a už jsem ji musela vyvázat ke stropní konstrukci, taky už má nasazeny nějaké plody. Začínám si dělat ve skleníku prostor pro židli, už se tam dá posedět s knížkou a kávou. Hodně se mi osvědčilo zastínění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *