4. srpen 2020

V noci docela napršelo, já rozumím tomu, že příroda vodu potřebuje, ale mě se to zrovna nehodí. Potřebuji na rajčatech doléčit plíseň a taky se začínám obávat toho, že začnou praskat. Moje bifteky už jsou tak obrovské a baculaté, že už nemají prostor k růstu a prostě puknou. V prasklinách samozřejmě začne řádit hniloba.

Mám dnes hodně nadupaný den a dokonce několik výročí, takže času velmi málo, ale na bosou procházku po zahradě jsem se vydala. Asi jsem to neměla dělat. Tolik slimáků na metr čtvereční jsem letos ještě nezaznamenala a jsou nádherně vyžraní. Nemám dnes čas je nastříhat na kousky a budu myšlenkami stále na zahradě, copak mi zase sežerou. Sakra!

Musím ale s radostí konstatovat, že moje citrusy báječně a s viditelným vděkem zareagovaly na zálivky výluhem z merlíkovitých rostlin. Vzaly si z něj potřebný hořčík a já jsem jim konečně přestala zasádrovávat zeminu. Dokonce i Limone Rosso, který si v chloróze sebemrskačsky liboval a všechny moje snahy o nápravu bojkotoval, začal nádherně přirůstat a to krásnými svěže zelenými listy. Citrusy letos celkově vypadají skvěle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *