15. červen 2020

Není dne, aby nezapršelo. Přeháňka obvykle netrvá dlouho, ale za pár minut včera napršelo 9mm. Je dobře, že stačí vše oschnout. Rostliny rostou jako zblázněné, takovýto přísun vláhy se jim velice líbí. Naše řeka zdivočela a hučí jako Niagara, klidně by se na ní mohl jet vodní slalom. Už hodně dlouho v ní neteklo tolik vody.

Jak jsem již psala, tak jsem momentálně zamilovaná do okurek, ale pohled na nádhernou plodící rostlinu papriky Aries svádí k nevěře. Tato odrůda je totiž po všech stránkách dokonalá a to se pak těžko odolává.

Musela jsem přeházet půlku skleníku, abych utvořila místo pro svůj nový přírůstek a to je Granadilla, Passiflora ligularis. Hlavně že jsem od kamaráda z Brazílie dostala za semínka rajčat spoustu semen nejrůznějších mučenek a nevysela jsem ani jedno jediné. Teď si za nekřesťanské peníze jednu pořídím. Přesadila jsem ji do perfektní zeminy a poskytla mřížku, ať se holka ukáže. Společnost jí budou dělat mimo jiné Annona Cherimoya a Kurkuma. Krásná a zajímavá trojice.

Konečně mám pevnou konstrukci, ke které můžu uvázat svá cherry rajčata. Podle toho jak v tuto chvíli vypadají, tak mají obrovský potenciál vyprodukovat skvělou úrodu. Na těchto sedmi rostlinách zkouším letos své experimenty s nejrůznějšími home made hnojivy a taky postřiky a to jak pro výživu na list tak jako ochranu proti případným chorobám. Použila jsem rovněž probiotika firmy Weiki.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *