24. duben 2020

Sklidila jsem svoje první letošní papričky, rostlina potřebovala ulevit od množství plodů, aby mohla pokračovat v růstu. Plody jsou příjemně pálivé a já si je vmezeřím do obědového rizota. Kvalitní prosciutto a moje papričky naložené v oleji se báječně doplňují a tvoří gurmánský skvost. Loni jsem pěstovala jednu rostlinu, letos jsem počet navýšila na tři kousky.

Fíkovníkový dorost postupně přesazuji do textilních květináčů, které loni okupovaly s velikým úspěchem papriky. Fíkovník Morena, který jsem takto zasadila loni, je nádherný a jako první začal letos rašit, rostliny v plastových nádobách jsou hodně pozadu. Textilní květináče jsou tedy jasná volba.

Všechny kontejnerové kanadské borůvky jsem vyndala z nádob, dospod namíchala čerstvou rašelinu s jehličím, přidala dlouhorozpustné hnojivo Substral Osmocote pro rododendrony a Rhodovit. Všechny keříky se cítí skvěle a bohatě kvetou. Kanadské borůvky, které jsem zasadila na záhony do plastových pytlů od kočičích granulí, protrhly plast a kořeny prorostly do okolní nevhodně zásadité zeminy. Zachránila jsem v poslední chvíli jen jednu. Takže u mně borůvky vždy jen v nádobách.

Jahodníky jedou, vyhovuje jim můj způsob hnojení, krásné slunečné počasí a dostatečná zálivka. Už se těším !

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *