19. duben 2020

Rozednívá se a já koukám z okna, kde je mokro. Zřejmě něco napršelo a já poprvé budu vědět kolik, mám srážkoměr a tak doufám, že bude co měřit.

Na našem velmi prudkém a během roku neustále zarostlém svahu kopřivami a vlaštovičníkem vykvetly dva tulipány. Je to na totožném místě, kam se loni zřítili dva poněkud podroušení lidé. Paní jela ze hřbitova a možná měla v kapse tulipánové cibulky, které vytrousila. Nebo si ty kvítky vyrostly jen tak. Letos jí zemřel manžel, který dlouhou dobu bojoval s rakovinou a tak mu ty tulipány tam nahoru věnuji.

Moje dva muchovníky už atakují výšku čtyř metrů a momentálně nádherně kvetou. Je radost mít na zahradě tak nádherné a užitečné rostliny, jejichž plody jsou velmi zdravé, mně docela chutnají a nažere se ptactvo i my.

Moje naprosto dokonalá výživa způsobuje, že rajčata ve skleníku rostou jako divá i na dva výhony a už jsou vyvázána ke konstrukci. Rostlina Favourite Holiday nasadila na prvním vijanu 15 květů a některé už se proměnily na malá srdíčka. Budu muset vijan uvázat, nebo plody probrat, protože srdce jsou masitá, veliká a hodně hmotná, to jsou celkem příjemné starosti.

Mnohem hůře je na tom moje kontejnerová nektarinka, která je kučeravá jako pudl, nikdy taková ještě nebyla.

Citrusy už pomalu stěhuji ze skleníku, zabírají tam místo a začínají kvést. Letos to zatím vypadá na velmi slušnou úrodu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *