10. duben 2020

 

 

Nádherné slunečné a hodně teplé počasí hodně pohnulo s vegetací. Venku občas sice zafouká studený větřík, ale ve skleníku je klidno a rostlinstvo uvnitř se mění v neprostupnou džungli. Citrusy, které měly to štěstí a vylosovaly si pobyt, jsou krásné, listy mají snahu se po postřiku hořčíkem zbavit chlorózy a některé exempláře se chystají kvést. Poupat je obrovské množství a probírka případných plodů bude nutná. Loni rostliny odpočívaly a vypadá to, že síl nabraly spoustu.

Paprika Aries už dosáhla výšky 1m a kouká ke stropu, jestli ji ta výška bude stačit, plodů má tak moc, že nevím, jestli je všechny uživí. Už mám geniální nápad, jak pěstovat papriky příští rok. To bude pecka!

Přesazování rajčat je můj letošní jarní nekonečný příběh, přísad mám hromadu. Lidé se zajímají o možnosti zakoupení nějakých rostlinek a mně došlo, že já letos nemám ani jedno „normální“ kulaté dvoukomorové rajče. Co já jim nabídnu? Zahrádkáři ve Velké budou muset letos pěstovat americké, ruské a francouzské speciality. Taky tolik žádaných cherry odrůd mám nějak pomálu, no tak je všechny prodám, bez těchto rajčat mohu existovat. Sladká Fontána vysazená do skleníku 5. března už má malinké plody a rostlina pod mým přísným dohledem, kdy mi neunikne žádná skvrnka na listech, vypadá skvěle. Opět mám spoustu nových poznatků, které uplatním v příštím roce. Vše si pečlivě zapisuji.

Pokud situace nedovolí pořádat plánovanou výstavu rajčat, pak nachystám alespoň ochutnávku třeba právě cherry odrůd a zveřejním výsledky. Uvidíme, jaké chuti lidi upřednostňují.. Snad už budou otevřené hranice a bude moci přispět taky Eva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *