3. únor 2020

Včera jsem přesadila co bylo potřeba a rostliny jsem zapomněla přes noc ve skleníku. Vlastně jsem si na ně vzpomněla, ale večer se mi už nechtělo do nějakého stěhování. Při pohledu na ranní teplotu jsem se uklidnila, nic se jim nemohlo stát. Nechám je tam i dnes, je sice zataženo a ráno pršelo, ale co kdyby náhodou vykouklo sluníčko.

Moje rajčatové babies vypadají moc hezky. Nepoužívám žádné speciální grow lampy, jen do miniskleníčku svítí stolní lampa a to jen pro klid mojí duše, světla sazenicím moc nepřidá. Rajčátkům a hlavně paprikám se moc líbí to intimní prostředí uzavřeného prostoru, mají tam teplíčko a vlhko. Rostliny volně umístěné na parapetu jsou výrazně pozadu a nevypadají tak vesele a spokojeně. Mých sedm sazenic bylo vyseto do jiffů, jednou přesazeno do malých květináčků a podruhé do kelímků od jogurtu. Dostalo se jim kvalitní výživné zeminy a teď jen co nejvíce slunce. Na obrázku jsou bio Bolstar Baloe a Sladká fontána. Jsem spokojená.

Mám novou kamarádku v Rusku a ta teda má luxusní rajčata z celého světa. Neodolala jsem a poprosila ji, ať vybere dvacet odrůd, které jsou něčím výjimečné a pošle mi semena. Okamžitě mi poslala seznam s fotkami a podrobným popisem. Bomba! Ale kam já to všechno nasadím ? Pokukuji po nějaké volné zahradě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *