25. únor 2020

Nesnáším umývání oken, ale ve skleníku bylo zapotřebí zbavit špíny zrcadla, už se v nich nic nezrcadlilo. Je to úžasná věc tahle zrcadla, ve skleníku je díky nim mnohem více světla. Jsou opřená o zadní část skleníku, která je severní a sousedí s tmavým lesíkem u jezírka. Bez nich by v těch místech byla tma. Je to taky docela vtipná izolace. Hlavně paprikám se u této zrcadlové stěny loni docela dařilo.

Už jsem to nevydržela a začala s výsadbou rajčat do skleníku. Porostou v černých kyblíkách s uříznutým dnem a vysadím je do středu, kde je skleník nejvyšší, uvazovat budu provázkem. Jsem si jistá, že před případným mrazem je dokážu ochránit.

Moje výsevní plato pro 24 odrůd rajčat je nachystáno, nyní zbývá vybrat semínka. Vysévat musím už včil, protože v týdnu kolem 15. března mizím do Tater. Moje plíce potřebují řídký horský vzduch a to nezbytně nutně!

 

8 thoughts on “25. únor 2020”

  1. Jani, ako vyzerajú tie rajčiny odo mňa, daj nejaké foto. Som zvedavá najmä na Forest Fire , ja mám len jeden koreň ktorý som zanedbávala a teraz ho už nemienim preferovať, asi ho dám tiež po vydezinfikovaní skleníka do bojových podmienok. Radosť mi najviac robí Sophie´s Choice, čakám už len, kedysa začnú prvé plody hanbiť, podľa DTM byto malo byť tak za 2 týždne. Konečnú veľkosť majú aj plody Tutti Frutti, Santa Orange a Gardenberry- vrcholové odrezky sú zakorenené, rast zbrzdený nechala som 2 spodné výhony – nasadzujú už na Gardenberry aj puky, ostatné vylamujem a poctivo zakoreňujem. Takže niečo zostane aj tebe.

  2. Ahoj, tak já mám skleník zelený jak brčál. To nekonečné mokro mu dává pěkný záhul. Na to musím použít tlakovou myčku a pak ještě jednotlivá skla vyjmout a pumývat kyselinou, abych odstranil rez a vodní kámen.

    1. Ja som musela do skleníka naliať cez 300 l vody, tak bolo sucho, teraz dezinfikujem dusíkatým vápnom zeminu pod fóliou( 3 týždne), ešte mi zostáva vysíriť a poumývať sklá hypermangánom, inak tiež by sa mi zišlo očistiť hrdzavú konšrukciu a ponatierať ale to by som už nezvládla.

  3. To já mám ve skleníku absolutní sucho, nosím tam spousty vody, aby se mi v půdě rozložily přidané komponenty. Polykarbonát je krásně čistý.

  4. Jsem se taky musela zasmát…tomu nekonečnému mokru 🙂 Ale jedna kolem psů, odněkud z Čech taky napsala: ta letošní propršená zima…jen leje a leje..U nás taky 🙁 ob pár dní spadne milimetr. Šla jsem se schválně kouknout na srážky za letošní rok. Leden – 1mm! Únor – ještě má něco spadnout, tak se třeba povede alespoň 30, zatím máme necelých 27mm 🙁

  5. Ono to není jen o množství srážek. Je docela velký rozdíl, když spadne např. 30 mm za jeden den, nebo když 30 dnů padá po jednom mm. Voda se do země nedostane, neustále je v luftě a pendluje mezi „nebem a zemí“. Tento stav panuje nepřetržitě od půlky loňských prázdnin, ale o tom jsem již psal. Kdo to neviděl asi neuvěří.
    Do skleníku na zahradě jsem nenalil ani litr vody již asi tři měsíce a skla jsou neprůhledně zelená. Zelené jsou kmeny a větve stromů, obrubníky, sloupky, ohrazení vyvýšených záhonů, prostě vše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *