11. prosinec 2019

Brrr, tak dnes je po ránu venku velmi svěže a rostlinstvo ve skleníku dostalo patrně docela zabrat. Teploměr ukazuje -5°C a to je na baráku. Obloha je ovšem bez mráčku a sluníčko se snaží. Musím už nainstalovat do skleníku plynové topení, včera jsem dojela ze směny v noci a už se mi nechtělo, snad to všechny rostliny zvládly.

Dorazila zásilka textilních květináčů. Loni jsem měla pouze ty o objemu 25l, ale letos jsem vzala i 10l – chtěla je Eva – a samozřejmě jsem přihodila ještě 3l a 1 gallonové, byly v akci za babku, tak proč ne. Výborné pro manipulaci jsou uši, nebo ucha? Letos jsem v těch 25l pěstovala především papriky a to velmi úspěšně, vejde se do nich ovšem obrovské množství zeminy a s tím mám při nedostatku vlastního kompostu docela problém. Pro příští sezónu už mám zajštěno mnohem více organického materiálu a tak doufám, že pro další roky bude kompostu dostatečné množství. Moje ruské kamarádky s úspěchem používají komerční biohumus, ale jak tak koukám na ceny , tak bych si musela přibrat ještě jedno zaměstnání.

Při likvidaci paprik z textilních květináčů jsem zjistila, že rostliny měly mnohem rozvětvenější kořenový systém a hlavně spoustu vlásečnicových kořínků a právě skrze ty dostávají rostliny potřebné živiny a vo tom to je.

2 thoughts on “11. prosinec 2019”

  1. Ahoj Jani, u nás blbě, ale tím ti to tu nebudu zamořovat. Když jsi vzpomněla tu vaši objednávku…paní Evka už je z dovči doma? Čuj, ty petky jsi chtěla vlastně na co, jako-že místo těch kýblíků bez dna pak? Ještě máme nějaké doma, ale to teď asi nespěchá, že jo?!? A ještě jsem si vzpomněla, jak jsi psala, že si vysadíš exoty. Já měla stejnou myšlenku někdy v létě, vyrostlo mi mango – to ještě žije a taky papaja právě, tu jsem chtěla moc, ale ta už víceméně nežije. Netuším jak na ni. Ona má takový dužnatý stonek(cca 15cm) a pár listů nahoře(měla;-) ) Když nechám sušší, uschnou listy, když zaliju, uschnou listy…teď už na vrcholku nevidím ani žádný živý, asi bude po ní 🙁

  2. Eva už je doma, dnes jsem u ní byla na návštěvě, měly jsme společně objednaná semena rajčat a textilní květináče, tak jsme to handlovaly. Koukala jsem na fotky a měla se holka v tom Egyptě krásně, dokonce tam byla s nějakým chlapem 🙂 a docela šikovným. Těžká závist !
    O ty exoty se pokusím, ale jaké mají nároky na vodu, výživu, teplo či světlo, to musím teprve vyzkoumat. Petky nespěchají.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *