28. září 2019

Je svátek a dokonce i hyperobchody mají zavřeno. Byli jsme z toho včera po směně všichni tak vykulení, že nemusí nikdo z nás do práce, že nejčastější dotaz zněl :“ Co budeš dělat? „. To já takhle ráno taky ještě nevím, ale rozhodla jsem se tuto zcela mimořádnou událost uctít slavnostní snídaní – ovesná kaše, asimina, maliny žluté i červené, nějaká borůvka, mandle a lehce slazeno javorovým sirupem. Pustím si k tomu písničku od Jarka Nohavici – Zadek jak žok, je dokonalá.  Já mám tyto proporce díky sportu v pořádku.

Musím znovu vyseknout velikou poklonu veškerému drobnému ovoci, které nás letos doslova zavalilo úrodou, vymyslím pro ně nějaké mňamózní podzimní hnojení.

Včera jsem experimentovala s asiminovým džemem a je skvělý, taková něžnůstka pro miminka, možná by to chtělo přidat několik pikantních zelených rajčat. Díky včerejšímu davovému šílenství v krámě jsem už neměla sílu nic nakupovat a tak výroba zmrzliny se odkládá, ale napadlo mně přidat do ní spolu se zakysanou smetanou taky mascarpone. Už se těším!

Mám dnes nějaké návštěvy , které touží ochutnat plody muďoulu, tak musím alespoň na dvoře trochu poklidit, ale budu si hodně užívat volné soboty.

4 thoughts on “28. září 2019”

  1. Tak ma napadlo, Jani, ten džem môžeš ešte prikysliť ( viac pomarančov, citrónov, limetky, príp aj nejaký druh zelených alebo iných kyslejších rajčín) a pre pikatnosť pridať zázvor s vanilkovým cukrom . Zázvor môže byť na začiatku varenia pridaný čerstvý strúhaný, alebo aj sušený mletý. Prajem pekný víkend!

  2. S tím zázvorem to není vůbec špatný nápad a možná koupím vanilkový lusk, těch pomerančů by to asi sneslo větší množství, ale zatím jsem na začátku této cesty, časem to určitě vytuním. Prosím tvoji dceru o recept na koláčky, pošli mi to ale do mailu, mohli by mně zatknout. Materiál mám kvalitní.

  3. Ahoj tetičko!
    Máš to moc hezké, ale vzhledem k tomu že je podzim a blíží se prý zima, tak by to chtělo něco energetičtějšího, třebas uzený bůček. ;o))))
    Já osobně teď jedu na zinku ve formě pražených dyňových jader, ale jakmile poklidím okolo udírny ……

  4. Pozdrav do Břeclavi!
    Pokud tam vyudíš i nějakou rybu, tak proč ne. Pražená dýňová jádra jsou lahůdka, ale ta práce kolem a to loupání, nejsem veverka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *