Dester

Dester je masitá odrůda původem z Německa. Semena mám od Niny z Ruska, která mi posla deset svých nejoblíbenějších odrůd, takže Dester by měl být po všech stránkách dokonalý. Rostlina je indeterminantní, mohutná, zdravá, vedu na dva výhony, plodů je spousta, choroby se zatím nedostavily. Rajčata mají kupodivu různé tvary, některá vypadají jako typický veliký biftek, jiná mají tvar srdce. Produkce je vysoká, plody jsou krásné, světle červené s nádechem do růžova a chutnají skvěle. Chuť je příjemná, dokonale vyvážená, dužina velmi masitá se spoustou komor a malým počtem semen. Dester je mi velmi sympatický a určitě projde přísným výběrem do další sezóny. Plody nepraskají a toho si velmi cením.

3 thoughts on “Dester”

  1. Šmarjá, asi dva dny jsem tu nebyla a ani to nestíhám zase dočítat…kolik toho ta Janina naškrábe;) Jelikož nejsem moc pěstitelka zelovocu(a úspěšná už vůbec ne) čtu pro zajímavost, na čem Jani pracuješ, jak se vám všem daří rajčátka a rady, kterých je tu neúrekom:) Katka? Kde? Nějak jsem nezachytila, že bych něco vynechala? Další velkopěstitelka rajčat a přišla jí na ně plíseň?!? Tak to musí být obvzlášť bolestné, když jsem na jaře viděla ty přípravy, kolik do toho vložila energie a vychytávek nadělaných…:( Nám odešly brambory(ne plíseň, uschnuly) už před pár týdny, takže jsem zvědavá, co plíseň, jestli nás najde. Nejbližší brambory jsou nějakých 150m…

    1. Katka se vyjádřila k odrůdě Ambrosia orange UBX. Jsem ráda, že moje stránky sleduješ, bez tvých osobitých komentářů by to nebylo ono. Plíseň nás nenajde, co by tady v tom suchu holka hledala, to nám spíše vše uschne, jako ty vaše brambory. Mimochodem ty naše ve vinohradu uschly taky. Sleduješ, že mají dorazit veliké bouřky?

      1. Veliké, myslíš tak veliké, jako ty, co celou sobotu táhnuly na nás a táhnuly a táhnuly až i odtáhnuly?;) 3mm s těžkou bídou. Jak čtu: po deštích mají houbaři žně….se mi otevírá kudla v kapse. Asi ta houbařská;) co ve psí tašce už rok zbytečně nosím…Ke všemu se před naše zase doprdelil bobr. Ráno jdu a koukám, proč je ta ptáčnice zvalená na cestičku? Myslela jsem, že se tam někdo snažil něčím projet a zlomil ji. Přijdu k ní a ukousnutá. I všechny výmladky kolem. Asi děsná chuť na třešně;) Minule jsem tam nanosila psí bobky, zmiznul, ale tuším spíš kvůli velké vodě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *