9. srpen 2019

Dnes mám volný pátek a až tu příjemnou informaci dostatečně vstřebám, budu muset něco užitečného dělat. Rajčata dozrávají rychlým tempem, tak musím začít uvažovat o nějakém zpracování, taky paprik mám mírný přebytek. Někdy vypadají plody rajčat a paprik velmi podobně, zvláště pokud mám v oblibě rajčata žebrovaná. Na obrázku jsou odrůdy Buffalosteak, Puzata Hata a Nina, paprika je menší exemplář Rubiky. Je úžasné, že tak veliká rajčata nemají jedinou prasklinku. Prostě se u mně mají skvěle.

První várka rajčat je usušená a vypadá přesně podle mých představ, všechny kousky jsou přibližně stejně veliké. Vyhřáté auto stojící na parkovišti hypermarketu udělalo skvělou službu.Tato rajčátka nebudu dávat do mrazničky, ale zrovna naložím do oleje, koupila jsem nádherné skleničky, tak se budu kochat.

Nesnáším neustálé umývání sklenic a sterilizaci víček, ač se snažím sebevíc, stejně mi občas nějaká sklenice s rajčaty začne kvasit. Takže rajčata raději nakrájím na dílky a nechám na plechu jednotlivě zamrazit, potom nasypu do sáčků. V zimě pak můžu z tohoto elegantního polotovaru vyrobit cokoli, třeba oblíbené sugo na pizzu a klidně i kečup dle aktuální potřeby. Dokonalé, jednoduché a praktické řešení. Musím koupit další mrazničku.

Velmi příjemně mne překvapily moje kontejnerové kanadské borůvky, překonávaly se v plodnosti, velikosti plodů i kvalitě chuti. Vyplatila se mi jarní péče – vybrání balu z nádoby, doplnění bílé rašeliny a přidání dlouhodobého hnojiva Substral na borůvky. Veliké a vynikající plody měl Chandler a taky Chippewa, momentálně je totálně obsypaná Hannah’S Choice.

Kiwano ve skleníku jede, škoda jen, že mi plody moc nechutnaly, ale dcera je má ráda a já si k ním možná taky cestu najdu.

2 thoughts on “9. srpen 2019”

  1. Mamka taky uvažovala, že by měla nasušit rajčata, má na to vysazená Marzana, akorát na sušičku toho ještě není tolik. Řekla jsem jí o tvém zlepšováku s autem a prý super nápad…jen nemá to auto(už ani řidičák;) ) Snad jí tam budu muset přistavit svoje:))

    1. Včera jsem dosušovala ve skleníku, tam je v současném počasí taky pěkné vedro, a ten mamka má, nebo se pletu ? Já v takových slunečných a horkých dnech suším venku, na střeše psího kotce, ale rajčata musím zakrýt záclonou, aby na ně nesedaly mouchy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *