8. srpen 2019

Zásadně nezbavuji rostliny rajčat listů, těch zdravých v žádném případě a pokud mají nějaké skvrny, které je neohrožují na životě, tak taky ne. Zásady se nemají porušovat a já jsem se o tom dnes přesvědčila. Rostlina rajčete Kotja se mi zdála extrémně olistěná a měla jsem dojem, že zrající plody by si zasloužily o malinko více světla a tak jsem vzala nůžky několik listů ustřihla, jenže jsem se v tom pralese špatně orientovala a přefikla jsem jeden ze dvou výhonů, který byl zrovna nejvyšší a plný plodů. Okamžitě jsem stonek svázala k sobě, ale moc šancí mu nedávám, snad nějaká rajčátka dozrají i na zavadlém stonku.

Začínají se vybarvovat moje oblíbená Černá srdce a jsou podobně jako loni nádherná. Letos jsem vysela poslední dvě semena, ale nevyklíčilo ani jedno. Rostlinku jsem dostala od sasmana a je perfektní se spoustou luxusních srdcí.

Stáleplodící jahody Albion rostoucí v nádobách průběžně dozrávají, snažím se je vzorně zalévat, plodů sice nejsou kilogramy, ale musím objektivně říct, že jejich chuť je dokonalá a ta tuhost plodů, která mi trochu vadila na prvních jahodách se nyní nedostavila. Každá jahoda je v tomto období vítaná lahůdka.

V noci něco málo konečně napršelo, takže dnes nemusím zalévat.

Vařená cukrová kukuřice solená růžovou himalájskou soli a maštěná skvělým francouzský máslem je prostě delikatesa. Děkuji dodavateli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *