14. srpen 2019

V noci pršelo. Je tedy po dešti, zataženo, příjemné vlhko a krásně se dýchá. Jsem Štír. Podle horoskopu Štíři nesnáší vedro a přímé sluníčko, špatně se vyrovnávají s vyššími teplotami přes nějakou normu. Zatažené pochmurno jim sedí, ačkoli by žádné  velké nadšení nahlas nepřiznali. Ale já jsem nadšená!

Máme přechodně jen jedno auto a to dnes manžel potřebuje, takže já nemůžu do práce. Z toho našeho konce světa bych cestovala déle, než by trvala směna. Tož mám volno. Rozhodla jsem se, že v tomto příjemném štířím počasí udělám pořádek ve skleníku. Vyházím torza žlutých okurek a postupně tam přemístím všechny papriky, které momentálně směřují k druhé vlně úrody. Na nádherné rostliny odrůd Partner a Aries první úroda teprve čeká, byly vysety pozdě.

Loni jsem v tomto období měla ve skleníku dozrávající pomeranče a citróny, jenže jsem rostliny nechala totálně přeplodit a ony letos většinou odpočívají, mají nějaké malinké plody, ale ty dozrají až příští rok. Mám v úmyslu půdu ve skleníku zúrodnit a vysadit tam malé fíkovníky. Začíná se ovšem nebezpečně vyjasňovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *