9. duben 2019

První rostlinkou, kterou jsem vysadila do jednoho ze svých nových krásných textilních květináčů je fíkovník Morena. Je mrazuvzdorný, ale píšou, že před zasazením do volné půdy by měl kmínek zesílit na 6-7cm a to zatím nemá, takže tuhle dobu přečká v květináči. Další dva květináče byly přiděleny paprikám a to dvojici Ornela a Palermo. Je s tím přesazováním docela fuška, protože je velká spotřeba substrátu a já jej míchám každé rostlině na míru. Já jsem zatím z tohoto způsobu pěstování nadšená a teď uvidím, co na to rostlinstvo. Na další přesazování musím dokoupit substrát.

Moje snaha vypěstovat letos krásné a úrodné papriky nevyzněla na prázdno a rostliny se mají k světu, třeba tento beraní roh Prokop je samý plod.

Miluju magnolie a sousedovi právě jedna úžasně kvete, můj ještě mrňavý stromeček má zatím jen poupata, ale on to dožene. Někdy.

Dnes jsem do svého celerového elixíru zdraví přidala kopřivy a dalo se to vypít. Já budu tak zdravá! Zatím je moje snaha marná a jsem až do konce dubna na nemocenské a mám v úmyslu si marodění zpestřit intenzívní zahradnickou prací, ta mě totiž uzdraví vždy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *