18. duben 2019

Cukroví jsem s vypětím všech sil dnes dodělala a tak jsem se radostně vrhla na zahradu. Rozhodla jsem se začít s výsadbou rajčat do paletových boxů. V květináčích už jim je těsno a přesazovat je do větších už nemá cenu. Zjistila jsem, že moje snaha svolat všechny žížaly z okolí se povedla. Boxy jsem vzorně zalévala , žížalám snášela dobroty z domácnosti a teď kam kopnu, je přežížalováno. Ovšem musím je pochválit za vynikající práci, protože zemina je nádherná a vypadá hodně výživně. Věřím, že rostliny rajčat budou spokojené a to jsem jim ještě do jamky přidala spoustu dobrot. Do každého boxu vysazuji jen čtyři rajčata, jsou tak spokojená a vzájemně si nepřekáží, i když je vedu zásadně na dva výhony. Vybrala jsem odrůdy Bajan, De Barao red, Not purple strawberry a Mrs. Schlaubaugh’s famos strawberry.

Rajčata, která jsem vysadila ven 1. dubna a před chladem je chrání netkaná textilie a petky naplněné vodou, vypadají velmi dobře.

3 thoughts on “18. duben 2019”

  1. Tak ty petky naplněné vodou slouží jako akumulace tepla a následné „vytápění“ prostoru. Voda se v nich během slunečného dne vyhřeje a při chladných nocích teplo uvolňuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *